Výživná křupavá svačina v raw kvalitě

Ve své praxi celostní výživové poradkyně, oboru, který řeší příčinu zdravotních potíží úpravou stravy, se Nicole Lukášková u svých klientů nejvíc setkávala s oslabenou kvalitou trávení. Současně také mnoho z nich řešilo otázku, co vlastně svačit, aby jídlo bylo pro tělo výživné a přitom jednoduché. Z dlouholetých zkušeností jí tak vzešla jediná odpověď – aktivované ořechy.

Živé ořechy

„Vždy, když něco jím, přemýšlím, jak to prospěje mému tělu, podpoří koncentraci, a přitom přinese emoční uvolnění. ŽIVÉ OŘECHY® jsou velmi kvalitní svačinou pro každého, kdo chce žít zdravě, je pro něho důležitá výživová hodnota, a přitom nemá čas se aktivaci ořechů věnovat. Při výrobě navíc používám přírodní příchutě, které jsou přirozeně stimulující a podporují dobrou náladu, takže jsou v práci, mezi schůzkami, kroužky dětí, při sportu, zkrátka kdykoliv po ruce,“ říká Nicole Lukášková, zakladatelka firmy ŽIVÉ OŘECHY®, prvního českého výrobce aktivovaných ořechů.

Živé ořechy - Nicole Lukášková
Nicole Lukášková

Jak oživit ořechy?

Ořechy ve své přirozené podobě obsahují tzv. antinutriční látky, které blokují trávení, váží se na některé minerály, a brání tak jejich vstřebávání. Snížit obsah těchto látek lze procesem dlouhodobého máčení ve filtrované vodě s himalájskou solí, ořechy jsou pak lépe stravitelné a mají tzv. „odemčené“ minerály, takže je tělo snáze vstřebá. Poté se ořechy usuší dokřupava při 42 stupních, aby se zachovaly enzymy a znovu podpořily trávení. Následně se chytře dochutí superpotravinami nebo protizánětlivým kořením a znovu suší při nízkých teplotách. Výsledkem tohoto několikadenního procesu je dokonale výživná a zdravá křupavá svačina v raw kvalitě – aktivované ořechy. Vedle skvělé chuti, tělu dostupných minerálů a lehké stravitelnosti jsou přínosné pro svou vnitřní energii, protizánětlivost, přirozenou sladkost bez výkyvů krevního cukru, vitalitu a dobrou náladu.

Živé ořechy
3

TOP kvalita je základ

Při výrobě je pro Nicole Lukáškovou nejdůležitější kvalita, čistota produktu a jeho smysluplnost. Na dodavatele má opravdu velké nároky. Požaduje výhradně raw kvalitu ořechů, protože jen takové se dají „oživit“, a také určitou velikost, tudíž má každý produkt z jejího portfolia svého výhradního dodavatele. Například kešu kupuje jen v exkluzivní jumbo velikosti, sladké mandle v supreme kvalitě pochází ze Španělska, prémiové pistácie z Íránu, jádra vlašských ořechů zase z Česka. Čokoládu vyrábí jedině z nepražených kakaových bobů, kakaového másla a xylitolu – žádné tuky, mléko, cukr, chemické látky či leštidla. Většina dalších surovin sloužících k dochucení je pouze v BIO kvalitě. Hlavním odběratelem ŽIVÝCH OŘECHŮ® je síť výdejen scuk.cz, která podporuje kvalitní lokální produkty, a také rozličné farmářské obchody.

„Nebojte se ceny aktivovaných ořechů je spravedlivá a zákonitě jiná než běžné ořechy přesypané z pytle do pytlíků nebo ty pražené. Celá výroba je navíc poctivá ruční práce. Oproti neaktivovaným ořechům jsou ty naše oživené lehce stravitelné, takže žaludek nepřekvapí žádné těžkosti a lidské tělo snadno získá více populačně deficitních minerálů jako je hořčík, vápník a zinek,“ dodává závěrem Nicole Lukášková.

ŽIVÉ OŘECHY
Živé ořechy