Představujeme dodavatele: Pražská čokoláda Steiner & Kovarik

S láskou a vášní se zrodila značka Steiner&Kovarik v roce 2011, kdy se potkali Silvie Steinerová a Petr Kovařík. Spojení dvou duší, srdcí, energií, vizí vám přináší skvělou s láskou vyrobenou čokoládu.

Prařská čokoláda Petr a Silvie

Jak jste se dostali k podnikání?

Silvie Steinerová založila firmu v roce 2005 jako reakci na nedostatečně kvalitní prezentaci České republiky. V té době si turisté mohli koupit jen ruské matrjošky a čepice v centru Prahy či na letišti. A tenhle „nešvar“ chtěla změnit nabídkou kvalitního produktu, což se podařilo.

Jaký sortiment nabízíte?

  • Nabízíme čokoládu ALUNA z řady Bean to bar (od bobů až po tabulku). Název jsme vybrali dle jazyka kmene Kogi, v kterém se Aluna překládá jako spirituální síla. Věříme, že čokoláda rozšiřuje vědomí, což potvrzují kakaové rituály v Jižní Americe a my tuhle možnost předáváme i v našich končinách. Jen pro zajímavost, naše čokoláda Aluna 44 % získala zatím nejvyšší ocenění na světovém finále International chocolate awards ze všech českých výrobců čokolády a ještě speciální cenu za slazení nektarem z květů kokosů.
  • Řada Posvátná geometrie obsahuje dragees (obalované oříšky a ovoce), oceněnou na mezinárodních soutěžích a dělanou v takové kvalitě, že skoro nemá v Evropě konkurenci. To vše podtrhuje ocenění několika produktů této řady na GREAT TASTE Awards ve Velké Británii.
  • Řadu Mandal, sypané čokolády s jasným poselstvím lásky, štěstí a hojnosti. Věříme v radost z konání, takže je tato řada nejen líbivá, protože je na první pohled atraktivní, ale má i tento nehmotný přesah.

Na jaké odběratele cílíte a proč?

Nyní se už obracíme na všechny skupiny zákazníků, ať už s naší řadou Posvátné geometrie, řadou Bean to bar (slazenou kokosovým cukrem) či řadou Mandal, kterými předáváme energii zdraví, štěstí a lásky. Cílíme na to, abychom tvořili nejen radost, ale také předávali ostatním, že není třeba vše chápat v danou chvíli, protože smysl toho, co se nyní děje, nám někdy dojde až v budoucnu.

Jaké máte představy v následujících 3 letech?

Jsme společnost, která exportuje do 12 zemí, vlastní 2 obchody v Ománu, 7 obchodů v Česku. Kromě vyvracení mýtů o čokoládě chceme být hlavně prospěšní společnosti jako celku. Tím, že naší čokoládu zahrnujeme do akcí jako #davejber, projektu #jakechcesčesko, chceme změnit myšlení v hlavách lidí, aby se při podobné krizi neopakoval stejný morální úpadek celku, kterého jsme byli a stále jsme svědky. Je pro nás také důležité, že podporujeme farmáře v Kolumbii. Snažíme se o to, aby byl podporován napřímo od nás a ne organizacemi, které vykupují za nižší cenu, než je třeba v daném regionu běžné. Chceme, aby byl dlouhodobě udržitelný. Stejně tak přidáváme stále další produkty v řadách bio a jednou se těšíme, že budeme mít vlastní plantáž. Věříme, že vše je jednota, a to, že v Kolumbii nebo Africe se vykupuje za málo, nás ovlivňuje na jiných úrovních, než které jsme schopni vidět.

Prařská čokoláda-výroba

Co byste chtěli maloobchodním odběratelům vzkázat?

Vše, co tvoříme, děláme v radosti a s cílem dát možnost zákazníkům zorientovat se v čokoládovém businessu. Pokud to přijmou a budou se chtít v oblasti čokolády vzdělávat, získáme další skupinu lidí, která se může stát vědomější, a tím pádem i milejší ke svému okolí. Věříme, že když se člověk začne zajímat o to, jakou čokoládu jí, tak bude řešit, co dalšího konzumuje. Chceme být součástí této edukace, abychom mohli jít stále dopředu a vyvíjet se jako společnost i jako jednotlivci.

Petr Kovařík

774 350 608 | objednavky@prazskacokolada.cz

Celý sortiment naleznete zde.